De Cattery

Hallo, mijn naam is Iris-Nadine en run de Cattery Anges Noir-Gris en het katten hotel Kat Inn.
Mijn  huishouden bestaat uit 2 huistuinenkeuken boeven Coolcat en Mexx, onze 4 brits shorthair dames Coco Chanel (Bonita of Dekelvin), Ch. Bo Anges Noir-Gris, Ch. Claudel Anges Noir-Gris, Dora Bella Anges Noir-Gris, Fordiligi Anges Noir-Grey en onze brits shorthair man Ch. George-Yves

In 2012 zijn mijn man en ik de Cattery Anges Noir-Gris begonnen voor onze Britse Korthaar Coco.
Coco heeft na haar geboorte de naam Bonita of Dekelvin gekregen maar wij hebben haar de roep naam Coco Chanel gegeven. In 2017 is Coco gesloten en mag ze genieten. In 2021 is Coco op 10jarige leeftijd overleden.

Amber een dochter van Coco Amber is een klein lieverdtje en een echt meisje meisje.
Ze heeft hele mooi grote ogen en kan vreselijk piepen als je haar op pakt, maar als je haar gaat kroelen dan is het eigenlijk toch wel heel lekker. Helaas heb ik Amber moeten herplaatsen na het overleiden van mijn man in juli 2020. Ze heeft een waanzinnig fijn nieuw gouden mandje gevonden bij hele lieve mensen en ze heeft het helemaal naar haar zin daar.

Bo is ook een dochter van Coco.
Bo was besproken maar door omstandigheden is Bo toch bij ons gebleven. Deze dame is echt een prinses en zo noem ik haar ook regelmatig.
Het liefst is ze bij je in de buurt en gaat op een afstandje zitten om te kijken wat je aan het doen bent zo schattig.

Claudel is een dochter van Bo en is de grooste boef in huis als we niet opletten zal ze alle bakje met natvoer op eten en vindt het heerlijk om te knuffelen.
Ze slaapt naast me hoofd en maak dan lieve prietgeluitjes van vrouwtje kroel me nu dan ga ik heel hard spinnen en trappelen.

Dora Bella is een dochter van Bo ze is een grote knuffel en kan goed overweg met Claudel en samen rennen door het hele huis en zitten elkaar achter na.

Fordiligi is een dochter van Dora Bella en is de belhamer van de groep. Ze heeft het karakter van haar vader. Heel lief en een hele grote knuffel kont. Als je met haar praat geeft ze antwoordt en gaat ze liggen rollenbollen met andere woorden aaaaaandacht……. Helaas heb ik ik haar moeten sluiten omdat ze na 2 dekkingen de kater niet toe liet. Ik heb het laten onderzoeken maar er was niets te vinden maar ik wilde haar niet verder dwingen en heb met de dierenarts besloten haar te sluiten.

George-Yves is onze brit kater. George-Yves een ontzettende lieverd soms nog wat onhandig maar zo’n heerlijke knuffel.
Hij is soms wat bang van de dames want ze blazen naar hem, behalve Claudel dat is zijn vriendinnetje en kunnen samen heel ruig spelen.
Het is duidelijk dat de hormonen grieren door zijn lijfje want hij probeerd elke keer Claudel te dekken maar die moet er niets van weten en grijp hem dan terug. Als hij dames op bezoek komt is hij de gentelman en geeft hij de dames kopjes en lik hij ze af zo schattig om te zien.

Ons huishouden heeft nog 2 andere boeven waar we ook heel blij mee zijn Coolcat en Mexx.
Coolcat is onze zwart met witte kater, Cool is geboren op de boerderij en is een echte knuffel kont, mijn man heeft hem geleerd pootjes te geven en komt om knuffeltjes vragen.
Helaas zit zijn gezondheid niet altijd mee naast zijn blaas steentjes die gelukkig zijn weg gehaald heeft hij astma en moet zo af en toe een pilletje prednison.

Mexx is onze 9 kilo rode kater.
Mexx is gevonden langs de weg in een plasticzak met zijn broers en zusjes.
Toen we voor katten gingen kijken stond Mexx tegen de tralies heel hard te miauwen van kijk nu naar me ik ben heeeeeeeel lief, ik was gelijk verkocht.
Mexx heeft de gewoonte als hij de tuin in mag om gras te eten en aan bloemen te knaagen wat hem nu al 2 keer in de problemen heeft gebracht en we naar de dierenarts zijn geweest.

Wij zijn als Cattery lid van NEOCAT en van NEOCATBRITTEN
Bij ons staat de gezondheid van onze boefje voorop.
Ook zijn wij aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo

Ik probeer de Cattery site natuurlijk up to date te houden zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkeling van onze boefjes.
Veel lees en kijk plezier op de site van Cattery Anges Noir-Gris

Op 1 augustus 2022 heb ik besloten on na 12 jaar fokken te stoppen met de cattery het zijn geweldig jaren geweest en heb van elk nest genoten even als van de nieuwe eigenaren die alle kittens met zorg en liefde hebben opgevoed en ik nog steeds updates van krijg.
Dank jullie allemaal in het vertrouwen in onze cattery.

Iris-Nadine

Bert in memoriam